Didactic Proposal on Food and Nutrition for the Evolution of the Prior Knowledge of Biology Students at a Spanish Penal Institution
Main Article Content
Abstract
Prior knowledge is made up of cognitive structures that play an essential role in the teaching-learning process. The purpose of this research was to detect Non-Compulsory Biology Secondary Education students´ prior knowledge on food and nutrition in a Penal Institution in Spain (Badajoz), and to design an educational intervention aimed at promoting the evolution and improvement of such nutritional knowledge. The results showed statistically significant differences in terms of the variables analyzed, concluding that the intervention made contributes to the students’ conceptual change and to the acquisition of new methodological tools for Biology teachers.
Article Details
How to Cite
Didactic Proposal on Food and Nutrition for the Evolution of the Prior Knowledge of Biology Students at a Spanish Penal Institution. (2017). Journal of Biology Education, 19(2), (pp.42-56). https://doi.org/10.59524/2344-9225.v19.n2.22483
Section
Investigaciones y desarrollos
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Aquellos autores/as que tengan publicaciones con esta revista, aceptan los términos siguientes:- Los autores/as conservarán sus derechos de autor y garantizarán a la revista el derecho de primera publicación de su obra, el cuál estará simultáneamente sujeto a la Licencia de reconocimiento de Creative Commons que no se permite un uso comercial de la obra original ni de las posibles obras derivadas, la distribución de las cuales se debe hacer con una licencia igual a la que regula la obra original.
- Los autores/as podrán adoptar otros acuerdos de licencia no exclusiva de distribución de la versión de la obra publicada (p. ej.: depositarla en un archivo telemático institucional o publicarla en un volumen monográfico) siempre que se indique la publicación inicial en esta revista.
- Se recomienda a los autores/as difundir su obra a través de Internet (p. ej.: en archivos telemáticos institucionales o en su página web) después del proceso de publicación, lo cual puede producir intercambios interesantes y aumentar las citas de la obra publicada. (Véase El efecto del acceso abierto).
How to Cite
Didactic Proposal on Food and Nutrition for the Evolution of the Prior Knowledge of Biology Students at a Spanish Penal Institution. (2017). Journal of Biology Education, 19(2), (pp.42-56). https://doi.org/10.59524/2344-9225.v19.n2.22483