Desafíos para desarrollar una agroindustria local. Hacia una tipología de productores de cerveza artesanal en Bariloche
Abstract
La producción de cerveza artesanal en Bariloche viene experimentando un marcado dinamismo en los últimos años. En este artículo construimos una tipología de productores de cerveza artesanal de la ciudad para comprender no sólo la heterogeneidad de sus dinámicas productivas y comerciales sino especialmente los diversos problemas y desafíos que enfrentan. Aplicando la técnica de análisis cluster a datos relevados por medio de una encuesta, logramos identificar cuatro grupos con realidades y problemáticas bien diferentes, lo cual debiera tenerse en cuenta para facilitar la interacción interinstitucional, la transferencia de conocimientos y la adecuación de las políticas públicas.Downloads
Download data is not yet available.
Downloads
Published
2017-10-30
Issue
Section
Papers
License
Copyright (c) 2017 Pymes, Innovación y Desarrollo
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Authors who publish with this journal agree to the following terms:Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).
How to Cite
Desafíos para desarrollar una agroindustria local. Hacia una tipología de productores de cerveza artesanal en Bariloche. (2017). Pymes, Innovación Y Desarrollo, 5(1), 41-62. https://revistas.psi.unc.edu.ar/index.php/pid/article/view/18474